2009. november 4., szerda

Tehéntej helyett Junior ital a kicsiknek!



Az 1-3 évesek étkezésében a tejalapú táplálkozás különösen fontos szerepet játszik, napi 2 pohár (kb. fél liter) fogyasztása javasolt számukra. De nem mindegy, hogy mit iszik a kicsi.

Az erős immunrendszer újszülött kortól felnőtt korig befolyásolható táplálkozással. Kisgyermekünk immunrendszere 1-3 éves kora között egyre több alkalommal találkozik különböző kórokozókkal a világ felfedezése során. Ezért fontos, hogy a mindennapi étkezésekkel is erősítsük természetes védekezőképességét.

1 éves kor felett napi 2 pohár (kb fél liter) tejalapú táplálék fogyasztása javasolt, azonban a tehéntej magas fehérje és ásványi anyag tartalma miatt ebben a korban még nehezen emészthető, így megterheli a kisgyerek még fejlődésben lévő emésztőrendszerét és veséjét. Ezért az orvosok és a védőnők is egyetértenek abban, hogy 1 év alatt mindenképpen, 1-3 éves kor között pedig lehetőség szerint kerüljük a tehéntej fogyasztását.

Én még csak 2 féle tejitalt láttam a boltokban a Milupa-t és a Nestle-t. Az új Milupa Junior Gyerekitalt az 1-3 éves gyerekeknek, a tehéntej helyettesítésére fejlesztették ki. Ez egy olyan tejalapú ital, amely a tápanyagokat módosított, optimális és könnyen emészthető formában tartalmazza. Például, a Milupa Juniorban hússzor annyi vas és ötször annyi C-vitamin található, mint a tehéntejben, ugyanakkor tartalmaz a tehéntejben alig fellelhető K és D vitamint is.

Ezen felül a Milupa Junior gyerekital egyedülálló IMUNNOFORTIS összetevőjének köszönhetően természetes módon támogatja gyermeked immunrendszerét. Az IMMUNOFORTIS prebiotikus rostok speciális keveréke, amelyek elősegítik a bélflórában a jótékony baktériumok kötődését és gátolják a káros baktériumok szaporodását, ezáltal természetes módon támogatja a kisgyermek immunrendszerét.

A Nestle junior ital instant tejalapú, natúr ízű italpor, Bifidusz dúsítással a jó emésztésért .

Ennek van egy vanillia ízesítéses változata is ami nagyon finom...:)

Azt gondolom, hogy a gyermekeink egészségén nem szabad spórolni. Nem olcsók ezek a tejitalok, sőt, de én legalább 2 éves koráig adni fogom ezt Bálintnak. Annyi felesleges dolgot megveszünk a mai világban, és nem az egészségünk a legfontosabb?

1 megjegyzés:

  1. Szerintem igazad van, hogy ezt adsz Bálintnak, az egészségünk nem lehet pénz kérdése.

    VálaszTörlés

Lilypie Third Birthday tickers