2010. március 24., szerda

mosódió konrtra mosószer, mosópor


Mint sokan mások, anya is mosószert használ a ruháink tisztításához. Eddig az folyékony Ariellel semmi gondunk nem volt, de anya hallott most a mosó dióról s nagyon szépeket s jókat olvasott róla. Nézzünk csak utána ennek a mosódiónak!

Rengeteg bejegyzés van a neten róla.
A mosódió már évszázadok óta használatos, természetes, bőr és környezetbarát. Természetes élőhelye India, Nepál, Indonézia és a dél-kelet ázsiai országok. A dió héjában lévő saponin vízzel érintkezve habzani kezd s kioldódik a héjból. A mosódió fákon terem, ami oxigént termel, így nemcsak felhasználásában, de „előállításában” is rendkívül környezetbarát. Használatával lemondhatunk a környezetszennyező, allergizáló és bőrirritációt okozó anyagokat tartalmazó vegyszeres mosásról. A mosódió megóvja ruháit is, gyengéd a színekhez és a szövethez, a ruhák hosszabb ideig megőrzik élénk színüket és szerkezetük épségét. Mosható vele gyapjú és selyem is. Lágyítja a vizet, de nagyon kemény víz esetén szükség van vízlágyítóra. Öblítő nem szükséges, nélküle is pihe-puha a ruha. 1kg mosódió-héja elegendő 100-150 mosáshoz. Természetessége miatt kitűnően használhatják:érzékeny bőrűek, csecsemők, kisbabák, allergiások,bőr-betegségben szenvedők, pl.: Neurodermitis, Pikkelysömör, Ekcéma stb.

A legolcsóbban a www.babanatura.hu-n találtam, ott 1 kg 2990Ft, vagy 500g-os kiszerelésben zsákocskában 1350 Ft.
Nem drága s egy próbát megér. Mi kis fogjuk próbálni. Vandáékkal rendelünk közösen egy 1kg-ot, reméljük beválik, Bálint koszos ruháin kell tesztelnem, mert azok mindig feladják a leckét. Olyan jól hangzik ez a mosódió, olcsó és jó és még környezetbarát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lilypie Third Birthday tickers