2010. január 26., kedd

a mikróhullámú sütő ártalmai

A szomszédunk Andi anyával az egyik nap beszélgettek s felhozódott a mikró, s akkor mondta, hogy küld neki egy cikket , valójában milyen ártalmas is a mikrohullámú sütő. Olvassátok el, megéri s nagyon elgondolkodtató, hogy használjuk e vagy sem????
Ha van kedvetek a cikk olvasása után megjegyzésbe írjátok meg, ti hogy vélekedtek erről??? Nagyon köszönöm:
Cilla és Bálint


A cikk:

A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ ÁRTALMAI



A második világháború vége felé lázasan fejlődött a haditechnika. Az egyik amerikai hadmérnök a mikrohullámokkal végzett kutatást, úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a szendvicse. Éppen végzett és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belőle. Meglepődött, hogy mitől forrósodott fel, amikor nem volt a közelében fűtőtest, vagy más hőforrás. Rájött, hogy az árnyékolás nem védte a szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája szendvicsét és azt is mikrohullámmal „kezelte”, s az is felforrósodott.

Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más ételek is hőkezelhetők, süthetők, főzhetők. Megoldották, hogy az egészségre ártalmas sugárzás le legyen kifelé árnyékolva, s hogy az étel egyenletesen kapjon a mikrohullámból, minden oldalról. A sütőhöz speciális melegítő-főző edényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható.



Innen indult a mikrohullámú sütő bioterrorista karrierje, l946-ban. Egyes kutatók azt állítják, hogy az élelmiszerek és az italok a mikrosütőben rövid idő alatt elérik a kész állapotot, s ezáltal kevésbé károsodnak az ételek beltartalmi anyagai, a vitaminok, szénhidrátok, fehérjék, stb.(Infor Med, Dobos L.). Azt viszont nem kutatták, vagy ha kutatták is, nem hozták nyilvánosságra, hogy a mikróba tett fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tűzhelyen készített ételek esetében. A fehérjék és a sejtek, azáltal melegednek fel, rövid idő alatt, hogy a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hőt termel, s ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert denaturálódnak a normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében a vízmolekulák szerkezete és struktúrája megváltozik, élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik. Ezt támassza alá Dr. Masari Emoto japán kutató is, aki ezeket fényképekkel bizonyítva le is írta, a Magyarországon is megjelent „A víz üzenete „ és „ A víz rejtett bölcsessége” című könyveiben. Volt szerencsém két évvel ezelőtt személyesen is meghallgatni a budapesti előadását. Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos főző-alkalmatosságot, csak lángon, lánggal főzik és sütik az ételeiket.

A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a leggyengébb a szervezetén belül az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor az előbb utóbb daganatos beteggé „eszi” magát.



Elgondolkodtató, hogy a gyermekeink, unokáink mikrohullámú sütővel készített, melegített ételeken nőnek fel. Sok helyen az egészségügyi intézményekben, idősek otthonában is mikrózott ételeket tálalnak fel a betegeknek és öregeknek, akiknek amúgy sem erős az immunrendszerük. Régebben alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak gyermekrák osztályok is. A daganatos betegek száma pedig napról napra növekszik. Ez a gondolat a készülék megjelenése óta foglalkoztat. Mérnöki és egészségügyi felsőfokú végzettségem tartott vissza attól mikrohullámú sütőt vásároljak magamnak és családomnak. Tudom azt, hogy a technikai civilizáció sok új dolgot talált fel, amiről azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán később kiderült, hogy ártalmas, de mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a termékek eladása,, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a gyógyszer-gyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a „megvezetett” fogyasztó nem. Végül is, a Föld nevű bolygó is jól jár, mert így elkerülhető a túlnépesedés. A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát ez emberi szervezetre ez a hatás új. Tudjuk azt, hogy az élővilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik, az őt érő külső-belső hatásokhoz. Sok-sok generáció kell ahhoz is, hogy megszokjon valamit a genetikai rendszere. Egy mikroorganizmus, mint például a TBC kórokozója naponta többször is generációt vált, s ha antibiotikummal el akarják pusztítani, akkor először sokan elpusztulnak, aztán a negyedik- ötödik generációjuk már táplálékként szintetizálja az ükapjukat elpusztító mérgeket. 1938 óta hány és hány új antibiotikum lett már bevetve a TBC korokozója ellen? 2006-ra már úgy átalakult a korokozók szervezete, hogy mostanában megjelent, az antibiotikumokkal elpusztíthatatlan új, a jelenlegi orvostudomány által gyógyíthatatlan TBC. Ha vesszük a hetven évet és azt átszámoljuk nappá, akkor az, 25.550 nap. Ha mondjuk egy nap csak tízszer szaporodik egy vírus, vagy baktérium ( általában ennél gyorsabban populálódik), akkor 70 év alatt 255.500 nemzedékváltás történt. Ha ezt emberre átszámítjuk, 50 év átlagéletkort véve, akkor ez 12.775.000 év!!! Ennyi évnek kellene eltelni a 255.000 nemzedékváltáshoz, és ahhoz, hogy az ember rezisztens legyen a mikrohullámú sütő ártalmaival szemben, feltéve, ha az ember szervezete hasonlóan ellenálló, mint a TBC-s kórokozóké. Sokkal rosszabb a rezisztencia faktorunk, tehát még lehet, hogy százmillió év is kevés. Nem tudom, hogy lesz-e Földünk ennyi idő múlva, ha ilyen ütemben teszi magát tönkre az ember. Az emberre ugyanis az a jellemző, hogy ahelyett, hogy betartaná a természet törvényeit, mindenáron meg akarja azt változtatni. Sajnos az ember még mindig nem tanulta meg, hogy a természet ÖRÖK, mint, ahogy a törvényei is örökérvényű törvények. Úgy működött, tíz, száz és egymillió évvel ezelőtt is, ahogy ma működik, és úgy fog működni tíz, száz és egymillió év múlva is. Aki nem tartja be a természet rendjét és törvényeit, az elpusztul és a faj pedig kipusztul, még ha az ember is az a faj.



Svájcban 1992. januárjában a „RAUM UND ZEIT” (Tér és Idő) című újságban a svájci orvosok arról a kísérletsorozatról számolnak be, amely első alkalommal bizonyította be kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütőkben elkészített, vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki, az arra érzékenyekben, vagy a gyengébb immunrendszerűekben, betegekben, fejlődő szervezetekben stb.

A környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és még több országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!!!



A Tér és Idő c. lapban megjelent tanulmány:



„A mikrohullámra vonatkozó legelső vizsgálatok óta ismeretes a szakértők előtt, hogy ez a hullámfajta károsítja a biológiai rendszereket. Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket, amelyek ugyan országonként eltérőek, ám mindenütt léteznek, a műszaki szükségletekhez és lehetőségekhez igazítva. A fenti határértékek természetesen a mikrohullámú sütőkre is vonatkoznak. Ezek a berendezések évtizedek óta forgalomban vannak, és használatuk mindjobban terjed! Ugyanakkor mindeddig kevesebb szó esett arról, hogy milyen hatást gyakorolnak a készülékek az emberi táplálékokra,, mindennapi élelmünkre. A svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket ( Lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.

Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett, vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), különösen a HDL és az LDL arány. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot már több széleskörű tanulmány is megállapította előzőleg. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltják ki. S így, rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak.”



A fentieket olvasva gondolkozzanak el az olvasók, hogy megéri-e a kényelmükért feláldoznia az egészségüket, vagy az életüket. Időt lehet megtakarítani a használatával, viszont amit időt nyernek, azt elveszítik akkor, amikor betegek lesznek miatta, orvostól orvosig járnak, azok gyógyszeres kezeléseket adnak, s a gyógyszerek pedig a mellékhatásaikkal rásegítenek arra, hogy ne népesedjen túl a Föld, a mikrohullámú sütővel készített, melegített ételek fogyasztóival. Tehát hosszú távon nagyon nagy árat kell fizetni a gyorsaságért és a kényelemért.

A második világháborúban kifejlesztett mikrohullám-technika káros sugárzásainak határértékeivel kapcsolatban, még senki nem vonta kétségbe sem hivatalosan, sem félhivatalosan, a mikrohullámú sütőből kikerült ételek minőségét. Általános vélemény, hogy igaz, hogy van káros hatása a mikrohullámnak az élő szervezetekre, sejtekre, de azok a sütőn belül maradnak, s így a benne lévő étel nem jobb, nem rosszabb, mint a hagyományos módon sütött, főzött étel. Nos az hogy nem maradnak a mikro bekapcsoláskor a káros sugarak a készüléken belül, az is igazolja, hogy a pacemakert (beépített szívritmus szabályzó) viselő emberek a mikrosütő 10 m-es körzetében rosszul lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót. A pacemaker gyártókat nagy feladat elé állította ez a tény, mert olyan szívritmus szabályzót nehéz előállítani, amelyik érzéketlen a mikrohullámra. A másik kísérletet bárki elvégezheti odahaza. Egy kikapcsolt állapotban lévő mikróba bele kell tenni egy bekapcsolt mobiltelefont. Rá kell csukni a mikró ajtaját, majd fel kell hívni egy másik készülékről a mikróban lévő mobiltelefont. Akkor jó a mikró burkolása, ha nem szólal meg a benne lévő mobil készülék. Én eddig közel 100 különböző márkájú mikrosütővel végeztem már el ezt a kísérletet és eddig minden mobil kicsengett, akkor is, ha a mikro ajtaja be volt zárva. Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 Mhz frekvencia tartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 Mhz-en. Tehát ha a mobilkészülék mikróval közel azonos frekvencia sugárzása „kitalál” az „ árnyékolt” mikróból és megtalálja az esetleg több kilométer távolságban lévő mobiltornyot, s a mobiltorony sugárzását veszi a mikróban lévő mobiltelefon, akkor miért hiszi el sok ember, hogy a bekapcsolt mikró nem bocsát ki káros sugarakat a környezetében tartózkodókra. Közel húsz méter az a távolság, ami ilyenkor élettanilag veszélyes még a szomszédos lakásokban lévőkre is. Ennyit ér a mikrók „ árnyékolása”!!!!!

Tömbházakban az alattunk, felettünk, mellettünk lakókkal meg kell beszélni, hogy adják el ők is a bizományiba a mikrójukat, mert csak így lehetünk bizonyosak az felől, hogy nem sugároznak át ránk a szomszédok mikrói. A Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a szomszédok mikróitól, ha az egész lakást körbe árnyékoljuk, minden irányban. A gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a mikrót a vevő kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két évet bírt ki egy ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a többi eladók pár hónapot tudnak elviselni ilyen sugárözönben.

A fenti kísérlet igazolja, hogy a mobilok is egy kis mikrosütőként hatnak ránk, mivel termovíziós felvételek igazolják, hogy egy rövid mobilozás is mennyire felmelegíti a microhatás miatt az agyat. Az agyat védi legjobban a természet, vagy a Teremtő, mivel a koponya egy erős csontburokban agyvízbe van „ágyazva”. A mobilt használók a fej, illetve az agy egyik leggyengébb pontján a füljáraton keresztül „mikrózzák” az agyukat.



A mikrohullámú sütők egyre nagyobb elterjedése indokolná, hogy a tudomány feltegye a kérdést: Milyen hatással van a mikrohullámmal kezelt élelmiszer az emberi szervezetre, amelyet közvetlen besugárzás ér. A mikrohullámú spektrum részben a rádióhullámok, részben az infravörös hullámok területére nyúlik át. Arról átfogó irodalom, szakértői véleményezés áll rendelkezésre, hogy milyen hatást gyakorol az élő szervezetre a mikrohulámmal történő közvetlen besugárzás!! Sokat köszönhetünk e témában egy magyar kutatóorvosnak Prof.dr. Varga Andrásnak a heidelbergi orvosegyetem kutató-egyetemi tanárának, aki mellesleg villamosmérnöki diplomát is szerzett és ezen szakmájában is doktorált. Általa és több más neves kutató által is igazolt, hogy a mikrohullám romboló hatással van a sejtmembrán (sejtfal-hártya) károsodásától, az anareob légzés (oxigén jelenléte nélküli közegben) megsérülésén át a megzavart sejtosztódásig, a leukémiáig (fehérvérűség) és a genetikai (örökléstan) változásokig !! Sajnos csak csodálkozni lehet, hogy a mikrohullám helyébe miért nem lépett, már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika ( a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog és az elektromágneses erőtér miatt). Csak a természetes hővel való melegítés (sparhelt, gáztűzhely, Nap-energia, geotermikus energia, gőz, stb) jó!



A mesterségesen előállított mikrohullám a molekulákat nagyon gyors rezgésre kényszeríti –stresszhatásnak teszi ki--, s ennek következtében súrlódási energia keletkezik. A hagyományos melegítési eljárásokkal ellentétben, ahol a hő kívülről hatol befelé, a mikrohullám belülről melegít, az energiát súrlódási hővé alakítva át. Mivel a természetben található anyagok közül a vízmolekula reagál a legérzékenyebben a mikrohullámra, elképzelhető, hogy milyen hatást gyakorol rájuk ez a rezgés. Azt, hogy a vízmolekula hogyan reagál a körülötte lévő elektroszmogra, mikrohullámra külön fejezetet érdemelne. Ezért javasolom elolvasni Dr. Masari Emoto japán kutató: „ A víz üzenete” és „A víz rejtett bölcsessége” című, magyarul is megjelent könyveit. Tehát nemcsak a mikrohullám, hanem az elektroszmog is tönkreteszi a táplálékok víz struktúráját és molekula szerkezetét. Víz bázisú a Világegyetem, s az élő szervezetek átlag 70 %-a is vízből áll, s ugyanez igaz a táplálék-alapanyagainkra is.



A mikrohullám termikus (hő hatására létrejövő) hatása mellett atermikus (hőváltozás nélküli) hatással is rendelkezik, amelyre mindeddig hivatalosan kevés figyelmet fordítottak. Ám mindkét hatás-mechanizmust, a közös romboló hatást kell vizsgálnunk. A mikrohullám sejtmembrán változtató hatását a géntechnológiában használják, hogy hozzájussanak a génekhez, amelyek így mesterségesen megváltoztathatók. A folyamatos stresszhatás, így a mikrohullámzás is, arra kényszeríti a sejtet, hogy átálljon nagyobb légzésre, melynek során ugyanúgy H2O2 és CO, azaz sejtmérgek keletkeznek, mint ahogy a rákos sejtekben is kimutathatóak ezek a sejtmérgek. Ezért is olyan veszélyes a mikrohullámú sütőben bent és az onnan kijutó sugárzás.



Bár sugár-hullámértékek minden országban léteznek, a készülékek soha nem zárnak tökéletesen (mobiltelefonos kísérlet is igazolja!) és a használat során a szigetelésük csak romlik és nem javul..

A mikrohullámok – amelyek a mesterséges radioaktivitásal együtt az elektroszmog fő, kiváltó okai- minden élő szervezet természetes funkcióit befolyásolják. Hatnak a bőrre, a szemre, a besugárzott levegő útján a tüdőre és a sugárkezelt ételek italok miatt az egész szervezetünkre. A sugárzás keltette elektromágneses rezgésen, a szemen keresztül megzavarják a belső elválasztású mirigyek működését. Ezek az elváltozások a vérképben is megjelennek. A vércsepp-analízis is tökéletesen igazolja a leírtakat. A mikrohullámú sütőbe helyezett ételek molekuláit ugyanúgy megváltoztatják a hullámok, mint az élő szervezetét. A degenerált molekulákat elfogyasztó ember és állat előbb-utóbb maga is degenerálódik. Ráadásul a mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor, hanem a víztartalomtól függő csillapodással még tovább rezeg, tovább súrlódik a molekula, azaz a hőfejlődés nem áll le. Az ilyen ételt kivülről nem érezni túl forrónak, de belül még a kivétel után percekig emelkedik a hőmérséklete, s ezáltal fekélyesedést idéz elő az emésztőcsatornában, gyomorban

stb.

A készülék 1-10 Gigahertz sugárzásán belül a 2450 MHz tartományba eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat és olyan vegyületek maradandó kialakulását segíti elő, amelyeket a jelenlegi tudomány alig ismer, vagy ismer, de nem publikál, mert akkor összeomlana a mikrosütők és a mobiltelefonok piaca. Az összefüggések láncolatai ma már jól áttekinthetőek a biológiában és az elektrotechnikában egyaránt járatos átlagembereknek is. Ez a sugárzás úgy indukálja az ételt, hogy az étel is hordozójává és forrásává válik a sugárzásnak!! Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a fehérjéknek, zsíroknak és vitaminokak kevésbé ártanak, de csak egy darabig, mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői is degenerálódnak, illetve elpusztulnak., azaz az egész táplálék-szerkezet komoly, természetellenes elváltozáson megy át. Érdemes lenne megvizsgálni az AM Micro hiradástechnikai láncolat egészségkárosító hatásait is, mivel ezek koncentráltan irányított sugárnyalábokkal dolgoznak. A madarak elkerülik az ilyen veszélyforrásokat, mert az ő érzékelő rendszerüket nem tompította el az a sok elektrotechnikai ártalom, mint az emberekét, akik nem érzik meg a veszélyzónákat., kivéve a radiesztéziával foglalkozókat.



A mai ártó hatásokat vizsgáló módszerek azon alapulnak, hogy különféle, a mindennapjainkban használt tápanyagokat hagyományos és mikrohullámos módon elkészítenek és ezek után vizsgálják a vér bizonyos paramétereit. Önkéntes kísérleti személyektől vett mintákban Svájcban, 1989 augusztusában és szeptemberében végzett kísérlet részletei a következők:

A mikrohullámú sütőben felforralt tej lényeges elváltozásokat mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma,, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezőtlen nem fehérjenitrogén aránya.

A vizsgálati alanyok a mikrohullámos étel fogyasztás utáni vérparaméter értékei valamennyi esetben a normál érték alsó határán helyezkedtek el, s ha egymást követő napok során ilyen ételeket fogyasztottak, akkor már hematológiai ( vértudomány ágazat) szakkifejezéssel élve az eredmények anémiás (vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat ( betegségre való hajlam) mutattak. Egy hónapig így tápláltaknál már jelentős koleszterinszint növekedést is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az agglutináció(vérlemezkék összetapadása).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése